Wij zoeken een
Account Director (m/v)

UPDATE: We zijn momenteel druk bezig met gesprekken en verwachten dat proces eind november / begin december af te kunnen ronden.

Wij zoeken een Account Director die graag voor mooie (en vaak grote) merken werkt en ons verder laat groeien bij onze huidige en toekomstige klanten.

In deze rol ben je de spil in het verder ontwikkelen van een aantal van onze belangrijkste accounts en het ontwikkelen van nieuwe relaties.

De functie

Je werkt als account director in de frontlinie. Op basis van je commerciële power én je inhoudelijke kennis, ontwikkel je bestaande klanten door tot stabiele key-accounts, win je nieuwe accounts voor Smidswater en kickstart je onze creatieve teams met inspirerende briefings.

Je bent commercieel, doortastend en zelfsturend, en vooral ook een uitstekende communicator. Relaties uitbouwen, dat zit in je DNA. Aan tafel bij een klant denk je mee en weet je inhoudelijk te adviseren. Business development zie je als een vanzelfsprekend onderdeel van je werk.

Je werkt vanuit ons kantoor in hartje Den Haag, maar in deze functie ben je regelmatig bij klanten op locatie, én op onze vestigingen in Amsterdam en Breda. 

Jouw eigenschappen

Je begrijpt voor welke uitdagingen organisaties en merken staan. Dankzij jarenlange ervaring aan bureauzijde weet je hoe marketing kan bijdragen aan succes. Daarbij denk je buiten de kaders, kijk je ver vooruit en ben je in staat klanten overtuigend te adviseren en enthousiast te maken. Presenteren zit je in het bloed. Je zet kansen om in opdrachten, of het nu een eenvoudige follow-up betreft, of pitches waarin we moeten bewijzen wat we waard zijn. Je schakelt moeiteloos op alle fronten. Je combineert jouw oog voor detail en de dagelijkse business met een helicopterview en een langetermijnvisie.

Je weet het beste uit teams te halen, en je collega’s te inspireren en mee te krijgen. Voor de ontwikkeling en uitvoering van de opdrachten werk je met multidisciplinaire teams. We hebben strategen, concepters, (digital) designers, contentmakers, developers en online marketeers in huis, maar je werkt vooral samen met onze projectmanagers en adviseurs. Je draagt niet actief inhoudelijk bij aan de uitvoering van opdrachten, maar bent overtuigd van de voordelen en weet hoe je het moet verkopen. Dat digitale media daarin een heel belangrijke plaats innemen, spreekt voor zich.

Je voelt je thuis bij onze ambitieuze plannen en bent hiervan een belangrijke aanjager. Je prognotiseert en stelt doelen, onderbouwt je keuzes en stelt tijdig bij indien nodig. Samen tillen we het bureau naar een nog hoger plan, maar je acteert daarin vooral ook zelfsturend. In deze functie rapporteer je direct aan de directie van Smidswater.

Onze ideale account director:

  • heeft HBO+ niveau en werkt continu aan zijn/haar verdere ontwikkeling
  • heeft minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie bij top bureaus
  • heeft ervaring met het beheer van meerdere key-accounts en het toezien op meerdere (grootschalige) projecten tegelijk
  • voelt zich op zijn/haar plek in een omgeving met hoge ambities
  • is vertrouwd met werken met hoger management van (middel)grote merken en organisaties
  • beheersing van de Nederlandse taal perfect en de Engelse (zeer) goed
  • heeft ervaring met Agile werkprocessen
  • heeft oog voor creatief onderscheid en kwaliteit

Over Smidswater

Smidswater is een creative agency. Creating impact for brands, daar staan wij voor. Wij werken vooral voor zakelijke merken en dienstverleners. Onze passie en focus ligt bij het bouwen en onderhouden van sterke merken. We combineren als geen ander strategische kennis van branding met excellente tactische en operationele implementatie. We zijn er namelijk van overtuigd dat je alleen zo werkelijk impact kunt creëren voor merken.

Onze kracht ligt op het snijvlak van strategie en uitvoering. Daar waar het werkelijke merkbouwen plaats vindt; vanuit een strategisch merkfundament vooral tactisch en operationeel dóen.

Daarnaast zijn we drijvende kracht achter Online Marketeers, een zelfstandig label op het gebied van online marketing waarmee we allround en specialistische online marketeers detacheren bij klanten en alle mogelijke online marketing diensten aanbieden.

Wij werken onder andere voor Randstad, ING, Nationale-Nederlanden, DAS, Havenbedrijf Rotterdam, NHTV, Gemeente Delft, Gemeente Den Haag, BAM, CBRE en CB. Kijk voor meer informatie op onze website.

UPDATE: We zijn momenteel druk bezig met gesprekken en verwachten dat proces eind november / begin december af te kunnen ronden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Tijs van den Nieuwendijk

Voor overleg of vragen kun je contact opnemen met:

Tijs van den Nieuwendijk